Decostuc

Spackwerk

Spackspuitwerk is de laatste jaren enorm populair geworden.

Met name in nieuwbouw woningen en utiliteitsbouw wordt deze manier van wand- en plafondafwerking veel gebruikt, maar uiteraard ook in reeds bewoonde woningen/panden. Het is een snelle, duurzame en fraaie manier om een ruwe muur af te werken.

De spacks die wij gebruiken voor het spuiten van muren zijn voornamelijk van Brander. Het aanbrengen van een spuitlaag gebeurt machinaal. Alle spuiters van Deco Stuc werken alleen met hun eigen spuit apparatuur. Zij kunnen dan ook perfect aangeven wat er aan onderhoud verricht moet worden om de machines in optimale conditie te houden en zo een constante kwaliteit te garanderen.

Spack is een product dat in twee lagen wordt aangebracht. De eerste laag (de meslaag) wordt vlak uitgepleisterd, zodat het lijkt alsof het een vlak gestukadoorde wand is. Vervolgens wordt er een structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is. Door verschillende technieken is het mogelijk om bij de laatste laag verschillende structuren aan te brengen. Zo ontstaat het verschil tussen grof en fijn. Het is ook mogelijk om de spack te leveren in verschillende kleuren. Afhankelijk van de fabrikant is er een kleuren range van 8 tot 20.000 kleuren.

Spackspuiten

Veel gestelde vragen:

Wat is spack?

Spack is een materiaal op kunstharsbasis dat wordt aangebracht met behulp van een spackspuitmachine.

Isoleren van ondergronden

Verontreinigde ondergronden zoals nicotine, lijmresten en vochtplekken dienen vooraf behandeld te worden met een goed isolerende voorstrijk.

Overschilderen of op kleur

Spackgespoten wanden / plafonds zijn wel overschilderbaar, echter bij bijvoorbeeld beschadigingen zal de witte ondergrond van de spacklaag weer zichtbaar worden, daarom adviseert Deco Stuc om het spackwerk gelijk op kleur aan te brengen.

Zelf afplakken

De afplakwerkzaamheden kunnen het beste door een stucadoor van Deco Stuc uitgevoerd worden vanwege de uiterste nauwkeurigheid waarmee dit dient te gebeuren.

Prijsverschillen

De tarieven per vierkante meter kunnen behoorlijk variėren door bijvoorbeeld de hoeveelheid afplakwerk, het eventueel isoleren van de ondergrond of het evt. op kleur aanbrengen van het spuitwerk. Bij de tarieven van 4 ą 5 euro die u misschien tegenkomt op het internet kunt u er van uitgaan dat er geen rekening is gehouden met dit soort extra werkzaamheden.

Ondergrond

Spack is een afwerklaag van ongeveer 2 mm dik, daarom is niet iedere ondergrond geschikt om afgewerkt te worden met spack. Voor spackspuitwerk hebben we een zo goed als vlakke ondergrond nodig.

Droogtijd

Spack is afhankelijk van de omgevingstemperatuur droog in 2 dagen, u moet echter nadat er gespoten is de ruimtes wel goed ventileren in verband met vocht.

stukadoorsbedrijf
Deco Stuc
Vaartweg 14 C
8243 PP Lelystad
06-42808029

Deco Stuc op Facebook

designed by TWWO